Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

fuglene forsvant da regnet kom

Hei! Vi har hatt mange fugler på våre 4 fôringsplasser i vinter; svarttrost, gråtrost, meiser, rødstrupe osv, men etterat regnet plutselig kom for 2 dager siden, er alle trostene forsvunnet, og det er bare noen få meiser tilbake. Hvor i alle dager har de andre blitt av?

Sigrid-Ann Mortensen (10.02.2019 14:49)

Vanskelig å si. Dersom bakken blir snøbar, kan det hende at troster og rødstrupe flyr av sted for å lete etter naturlig mat på bakken, men ofte kan det være vanskelig å finne forklaringer til at fuglene plutselig forsvinner fra en forplass.

Roar Solheim (10.02.2019 21:58)


Flere spørsmål