Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Liker ikke fugler meiseboller?

Har hengt ut 4-5 meiseboller i et tre utenfor barnehagen, i håp om at vi skulle få se på fuglene. Men ingen fugler dukker opp. Er det feil type meiseboller?

Anonym (09.02.2019 10:49)

Det er det dessverre umulig å vite noe om. Meiseboller kan ha kvalitetsforskjeller, og noen er av lav kvalitet for å kunne selges billig (eller med så stor fortjeneste som mulig). Dersom det finnes mer høyverdig for i nærheten, kan det være at fuglene heller besøker andre forplasser - svært vanskelig å finne årsaker til slike forhold.

Roar Solheim (09.02.2019 10:53)


Flere spørsmål