Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kråketing?

Hei

Er det i ferd med å samles et fast Kråketing nede ved Rådhusplassen her i Oslo? Jobbet her nede i 10 år og nå er det tett i tett med kråker i kranene til Nasjonalmuseet og treet ved Kong Olav V statuen. Jeg ser de spankulere opp og ned Aker Brygge og jage bort måker når disse prøver å knuse blåskjell. De synes også det er veldig morsomt å leke med skyvedøren inn til der jeg sitter og jobber.

Sist jeg hørte noen snakke om et kråketing var i et skogholt mellom Stange og Hamar ved Ottestad.

Moren Aastad (08.02.2019 13:29)

Det vet jeg dessverre ikke, men det er stadig kråkefugler som samler seg i Oslo-området om kvelden for å fly til felles nattekvarter. Kanskje kan disse kveldsflokkene av og til bytte soveplass?

Roar Solheim (08.02.2019 14:57)


Flere spørsmål