Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Sjeldan fugl på Nordmøre?

Hei! Eg såg ein ganske liten fugl under ei felt gran i blandaskog i dag som eg ikkje finn att i fuglebøker. Lys gul/gulbeige underside, brun overside og hovud (kanskje med grønskjær) og veldig sterkt oransje og noko krumt nebb. På sidene var fuglen «pynta» bak på kroppen med eit lite felt som var kvitt/lyst i midten og mørkebrunt eller svart foran og bak. Ganske rund i kroppen, ikkje så lang som td linerle. Som de forstår, eg er ingen fugleekspert, men har vorte veldig interessert i fuglar i det siste. Hadde vore artig å få vita kva denne lille sjarmøren kan heite.

Jenny Klinge (10.01.2019 21:00)

Se om det kan ha vært en trekryper.

Roar Solheim (11.01.2019 13:54)


Flere spørsmål