Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugle

Jeg har ei kattuglekasse som har stått i fin eikeskog med jorder rundt i 5 år uten hekking. Vanlig standard mål på kasse gir arten.
Vi bor i vest Agder
Er det lurt og flytte kassa om jeg ikke for hekking til våren?

Håkon M (10.01.2019 15:15)

Ja, det kan kanskje hende. Det KAN hende at et kattuglepar i området allerede har en reirplass, og at kassa da ikke er interessant eller mulig å okkupere, siden andre ugler har lagt beslag på området. Men noen ganger kan kattugler flytte fra en gammel reirplass til en ny (f. eks. hvis mår har tatt eggene i det gamle reiret).

Roar Solheim (10.01.2019 19:21)


Flere spørsmål