Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ørner

Hei!
Jeg bor på ei øy i havgapet langs Norges kyst. Ser ofte ørner, og syntes de er fascinerende å studere og betrakte. Så lurer jeg på.. hvorfor ørnene ofte har flere små fuglevenner flyvende rundt seg? Samarbeider de på noe slags vis? Er det trygt for småfuglene å fly så tett rundt store havørner?

Julie Bjørnes (10.01.2019 11:23)

Små fugler mobber ørnene og forsøker å få dem til å fly vekk, fordi de kan være farlige. Generelt mobber små fugler større rovfugler, og små rovfugler mobber store rovfugler for å få dem til å fly vekk.

Roar Solheim (10.01.2019 19:19)


Flere spørsmål