Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kattugle og kasse

Har lest at kattugler kan være aggressive og gjerne angriper et menneske som kommer for nært viss den har unger i kassa, og at derfor ikke er lurt å sette opp kasse for kattugle nært der folk bor.
Spørsmålet mitt er da hvor nært der folk bor, er det greit at ei kattuglekasse blir hengt opp, uten at det oppstår problemer?

Bjørnar (03.12.2018 11:06)

Det er få kattugler som faktisk angriper folk som kommer nær reirplass eller unger, så vanligvis vil det ikke være noe problem å henge opp en kattuglekasse inntil 50 m unna et hus. For at kattugla skal angripe når egg eller unger er i kassa, må du faktisk klatre opp i treet eller på en stige til kassa - uglene vil neppe angripe noen som står på bakken nede ved treet. Når ungene har hoppet ut er det større fare for at man kan få ugla i nakken, dersom man står helt innpå en ugleunge. Som regel må ungen reagere med å vise at den er oppdaget (da knepper den med nebbet), før en av de voksne vil angripe et menneske. Hvis ungen sitter i kamuflasjepositur og tror den er uoppdaget, vil som regel voksne ugler forholde seg passive og bare følge med på situesjonen.

Roar Solheim (03.12.2018 11:27)


Flere spørsmål