Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

UkjentHei
Vet du hva slags fugl dette er? Den var ganske liten - og var på fuglebrettet i dag - klarer ikke å finne det ut - hjelp :)
Med vennlig hilsen
Veronika Aarstad

Veronika Aarstad (28.11.2013 23:38)

Hei! Dette var et virkelig skrell av en godbit ja. Fuglen er enten en sibirjernspurv eller en svartstrupejernspurv. Sistnevnte er aldri før påvist i Norge. Fuglen har også blitt fotografert av andre, og de mener den hadde noe mørkt i strupen. Om det stemmer er det nok en svartstrupejernspurv, og da må vi bare få lov til å gratulere så mye med et utrolig flott funn!

Frode Falkenberg og Roar Solheim (29.11.2013 00:04)


Flere spørsmål