Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Mating av småfugler om våren

Hei
Jeg bor på Hundvåg, ei øy utenfor Stavanger og mater fugler hele vintersesongen, men aldri har det vært så travelt på matbrettet som nå. Det er meis og spurv av forskjellige slag. De virker veldig sultne. Jeg har hørt at spurver finner mindre mat selv pga nedgang i landbruket. Bør jeg mate småfuglene hele året eller bør de selv finne mat i vår og sommersesong?

Takknemlig for svar.

Mvh Britt

B.R. (22.05.2006)

Du kan gjerne mate fuglene hele året. Som du skriver har noen fuglearter problemer med å opprettholde like store bestander som før pga. endringer i landbruket. Gråspurven vil nok gå på foringen din hele året, men de voksne fuglene mater ungene sine med insektlarver de første ukene etter de har klekt. Når de har kommet seg over den første kneika i livet og blitt flygedyktige, vil også ungene spise frø o.l.

Frode Falkenberg (02.06.2006)

Flere spørsmål