Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

dvergpapegøyen min

heisann! jeg har en dvergpapegøye som driver å "gulper""spyr" opp frø som han har spist tidligere. jeg lurer på om dette er naturlig da han har gjort det "alltid" eller om han kjeder seg eller rett å slett har en sykdom? han har også i siste tiden plukket seg under vingene slik at han har blødd. er dette fordi han kjeder seg? eler kan han ha midd eller noe? han er 7 år gammel og en slags "blandings dvergpapegøye" mellom rosenhode-dvergpapegøye og etellerannet annet.
håper at dere kan hjelpe meg å finne ut av problemet vårt.

mvh --janne--

N.N (30.04.2006)

Mange fugler gulper opp materiale i føden som er tungt eller ikke fordøyelig. Om det er skallene på frøene som kommer opp, så er det vel naturlig å tro at det er noe som er helt normalt. Ta kontakt med en veterinær for å få svar på spørsmål nummer to. Denne spalten dreier seg stort sett om ville fugler.

Frode Falkenberg (03.05.2006)

Flere spørsmål