Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Undervisning med fuglebrettobservasjon

Hei!
Jeg skal ha lærer-praksis nå i mars, og hadde i utgangspunktet tenkt å få elevene til å legge ut ulik fuglemat utenfor hjemmene sine med det formålet at de skal lære fuglearter. Etter den voldsomme diskusjonen rundt fugleinfluensaen er jeg derimot i tvil om dette er forsvarlig. Praksisen min er kun i de tre første ukene i mars. Kan du svare meg på dette spørsmålet?

N.N (21.02.2006)

Det er ingen grunn til å slutte med foring av spurvefugl selv om media skriver om fugleinfluensa. Hvis denne sykdommen spres av noen ville fugler, så er det sannsynligvis mest snakk om andefugl. Du kan også fortsette å mate svaner, ender og gjess, men unngå å ta i ekskrementene etter fuglene, og ikke la fuglene ta maten direkte fra hånden din (kast maten på bakken/i vannet slik at de kan plukke den opp selv). Bruk gjerne gummihanskert når du skal rense fuglebrett/forplass, det er en generell regel som også hindrer f. eks. salmonella-smitte (salmonella er vanlig hos spurvefugl, og de overfører ikke sjelden denne sykdommen til mat!).

Roar Solheim (22.02.2006)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål