Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Vinterjunko?Hei!
Observerte denne fuglen på fuglebrettet 1.juledag 2009 i Grimstad. Har aldri sett den før, og lurer på om det kan være en Vinerjunko.

Bildet er uskarpt da det er zoomet inn, men håper det er mulig å trekke konklusjon ut i fra dette.

R.Skaiaa (26.12.2009 00:46)

Denne fuglen ligner uhyggelig mye på vinterjunko slik den er avbildet i fuglebøkene, men jeg kjenner ikke denne arten eller hvor ofte den kan opptre i Europa (den er Nord-Amerikaner). Derfor hadde det vært bedre med et skarpere bilde. Kan du ta direkte kontakt med undertegnede, siden jeg også bor i Grimstad? RS

Dette ER en vinterjunko, og det foreligger bare to funn fra 80-tallet i Norge. Dette er en uhyre sjelden fugl i Europa, og det er nok mange som ønsker å ta en titt på den. FF

Roar Solheim og Frode Falkenberg (26.12.2009 14:40)


Flere spørsmål