Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Rødsrupe

Hei.
Fikk en rødstrupe på besøk i hagen. Den dukket opp - under granhekken og holdt meg med selskap hele sommeren og høsten, mens jeg lagde et langt staudebed.
Tenkte jeg burde stelle litt pent med den, og da det nærmet seg vinter, hang jeg opp både maisboller, frø-automat og et fuglebur, i tilfelle den ville ha et tilfluktssted.

Men etter hvert var hagen full av mange andre fugler. Kjøttmeis, spurver og et svart-trost-par? I hvertfall en hunn og en helsvart hann med gult nebb.

Jeg så imidlertid ikke så mye til rødstrupen "min" lenger.

Ble den fortrengt ?

Hva gjorde jeg feil ?

N.N (06.02.2020)

Du har neppe gjort noe feil, men fugl kan både flytte på seg, eller risikere å bli spist av rovfugl/rovdyr i løpet av vinteren.

Roar Solheim (06.02.2020)


Flere spørsmål