Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

sandsvale

Hei! Jeg skal undervise 4. klasse om næringskjeder og liker å "krydre" undervisningen min. For noen år siden var jeg med på en båtsafari i Øyeren. På øyene der ute var det mange sandsvaler som hekket. Da ble det fortalt at denne lille fuglen spiste ca 70 kg mygg på en sesong! Er det sant?

A.B.W. (12.08.2019)

Har dessverre ikke tall for mengden insekter en spurvefugl spiser i løpet av en sommersesong, men 70 kg høres veldig mye ut for EN sandsvale.

Roar Solheim (12.08.2019)


Flere spørsmål