Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadd skogdue?Hei. Denne duen satt plutselig ved hytta vår en dag. Var tydelig skadd i den ene vingen. Den kom seg opp på taket, og ble værende der i flere dager. Vi ga den mat og vann, og etterhvert fløy den seg noen runder, men kom alltid tilbake.. Når vi kom tilbake etter en uke var den fremdeles der, men har tydeligvis blitt angrepet.. noe en haug med fjær og en meeget pjusk stjert antyder... så, vil denne duen klare seg etter at vi forlater hytta, er det en skogdue ( unge? ), og vokser stjertfjærene ut igjen?
Hytta ligger ved Hoklingen, innsjø i Levanger kommune
Hilsen Frode

Frode Schei Rystad (09.08.2019 14:19)

Dette er en bydue/tamdue. Fjær vokser alltid ut igjen. Umulig å vite hvordan den klarer seg.

Roar Solheim (09.08.2019 16:04)


Flere spørsmål