Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måkeunge sitter fast på taket med glassrekkverk

Hei, på arbeidsplassen har vi en stor takterrasse med høyt glassrekkverk.

En måkefamilie har lagt rede på en opphøyning på terrassen (ca 2,5 meter over terrassegulvet). En av måkeungene har falt ned og har i ett par uker nå oppholdt seg på terrassen adskilt fra resten av "familien sin". Vi er usikre på hva vi kan gjøre for den. Vil den lære seg å fly på egen hånd? Den vil ikke kunne kaste seg utfor taket, da vi som sagt har en høy glassveranda.

Anonym (08.08.2019 09:23)

Dersom den er i live der etter så lang tid, tyder det på at foreldrene forer den. Da vil den til slutt klare å fly vekk på egen hånd også.

Roar Solheim (09.08.2019 10:50)


Flere spørsmål