Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hauk og små valper

Jeg bor i villa med hage. Har nettopp observert noe som jeg tror er hønsehauk som satt og rev fjærene av noe jeg tror var en due. Jeg har tidligere sett samlinger av fjær som tyder på at en fugl er drept, men har trodd at det er en katt som har gjort det. Jeg ønsker å bruke hagen til en cairn terrier med valper (de fødes ved påsketider. Er det trygt? Kan det gjøres trygt?
mvh Bjørg

Bjørg ved pensjonist (11.04.2019 12:11)

Jeg vet dessverre ikke hvor store slike valper er, men går ut i fra at de holdes innendørs den første tiden. Jeg ville ikke anse hønsehauk som noen reell fare for hundevalper.

Roar Solheim (11.04.2019 12:16)


Flere spørsmål