Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Male fuglekasser innvendig

Går det greit for fuglene å male fuglekasser innvendig. Jeg merker selv at det blir råte, fukt og mugg innvendig i kassen når den bare er malt utvendig og har dreneringshull i bunnen. Jeg tenker at å male fuglekassen innvendig ville ha løst dette problemet.

Anonym (10.01.2019 07:15)

Tror dette er "overkill". For det meste tørker kasser opp i løpet av sommeren, og maling innvendig kan kanskje lage et for tett miljø for fuglene; dødt treverk "puster" på en måte ved at det kan absorbere og avgi fuktighet. Det viktigste er maling eller beis på utsiden av kassa.

Roar Solheim (10.01.2019 08:57)


Flere spørsmål