Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Spurvehauk

Jeg sto ute i hagen og kastet noen brødsmuler til gråspurven. Sikkert omkring 10 - 15 fugler. Det er et tett kratt med hagestauder like ved. Så skjer det: En spurvehauk kommer i stor fart ned mot bakken mot spurveflokken, spurvene flyr inn i buskaset. Jeg står bare 2-3 meter fra hauken som raskt flyr bort fra stedet. Jeg undres på om hauken hadde sett meg før angrepet, eller oppdaget den meg først etter det som jeg tror var et mislykket jaktforsøk? Er det vanlig at spurvehauk slår til mens det står mennesker like ved?

Rolf Jørgensen (26.11.2018 12:01)

Hvis en rovfugl først har bestemt seg for å forfølge en bestemt fugl, kan den være så fokusert på jakten at nærstående mennesker ikke spiller noen rolle.

Roar Solheim (27.11.2018 10:47)


Flere spørsmål