Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måltrost - RehabiliteringHei, jeg fant en skadet måltrost i byen her om dagen, og var hos fuglekyndig veterinær tidligere idag. Viste seg å være flygefjær i den ene vingen som var revet ut, muligens av katt. I samråd med veterinær vil vi prøve å rehabilitere fuglen til den kan fly, såfremt det ikke dukker opp et bedre alternativ - f.eks fuglesanctuary av noe slag. Har dessverre kun leilighet med terrasse.

Hvordan kan jeg best mulig lage til et optimalt miljø for en aktiv, men ikke fugledyktig måltrost? Hva er optimal diett, og hvor mye mat kan jeg regne med hver dag? Skal avgårde og kjøpe materialer til å bygge et utendørs stort bur på terrassenala voilere/aviarie imorgen , for å optimalisere muligheter for aktivitet. Har vært i kontakt med fuglehjelpen og fugleadvokatene, så dersom noen andre skulle komme over en annen måltrost som trenger rehabilitering så kan vi selvsagt ha den, så de får selskap i hverandre.

Kan den eventuelt gå overens med annen småfugl, eller due?

Den kommer til å måtte være inne i fuglebur om nettene uansett mtp katter, mennesker etc (leilighet på grunnplan), men kan varmelampe være aktuelt?

R. (13.10.2020)

Stor pappeske eller et bur hvor den ikke kommer ut mellom sprinkler. Prøv å fore med lettkokte havregryn og alle slags bær. Overmodne pærer og epler er også bra. Vann i skål.

Roar Solheim (13.10.2020)


Flere spørsmål