Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ung måkeFor et par uker siden så jeg en ung måke utenfor huset mitt, og jeg ga den en brødskive. Etter dette kommer den hver morgen og hver kveld for å få seg en brødskive. Den er fortsatt litt utrygg, men kommer nærmere og nærmere hver dag. Noe som mine barn synes er kjempe gøy og spennene :)
Hvilken type måke er dette? Er det en hann eller hunn? Kan den bli så trygg at den kan mates fra hånden? Og kommer den til å fortsette å komme når den blir voksen, eller er det bare nå når den er liten?

N.N (11.08.2020)

Dette er en ung fiskemåke. Den kan bli så vant til å få mat at den dukker opp igjen neste år. Mange har slike måker som kjenner dem igjen og kommer fordi de vet at de får mat.

Roar Solheim (11.08.2020)


Flere spørsmål