Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skjærer og tyrkerduer

De krangler så fjæra fyker her. Tvisten står om en furu som begge par liker. Skjærene har tidligere hatt et reir i toppen, men det er ikke blitt brukt på flere år. Nå vil tydeligvis dueparet ta over treet. Her om dagen gikk skjærene etter den ene duen i luften så fjæra føyk. Heldigvis kom duemaken raskt til unnsetning, så den slapp unna med det. Har sett den angrepene duen siden også, og den ser ut til å ha klart seg bra. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe duene? Vil heller ha de i furua enn skjæra. 😉

Anonym (04.10.2019 12:37)

Nei, her må du nok la fuglene ordne opp selv.

Roar Solheim (04.10.2019 18:13)


Flere spørsmål