Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

svane i Nordkapp

Hei. Jeg tok for noen dager siden bilde av en enslig svane i en isråk i Skipsfjorden i Nordkapp. Er det en sangsvane? Hvorfor er den her nå? Hvor skulle den egentlig vært, og når skulle den dratt? Vil den få problemer ettersom ferskvannene på øya fryser? Eller vil den klare seg, tror du?

Anonym (29.11.2005 09:27)

Dette er nok høyst sannsynlig en sangsvane. De kan klare å overvintre der hvor det er åpent vann og bunnlevende vannplanter som de kan beite på. Men dersom det plutselig blir sprengkaldt og fryser til, kan en slik svane langt mot nord være for sent ute til å klare trekket sydover. Men - en vet aldri, og hvis fuglen ellers ser ut til å oppføre seg normalt, så er det bare å vente og se, og la naturen gå sin gang.

Roar Solheim (30.11.2005 09:49)


Flere spørsmål