Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Oppfostring av babyfugler

Hei

Vi har overtatt 2 små fugleunger fra ei som ikke kunne ha dem pga.andre dyr i huset. Det er trolig stær/trost.

Tidligere matmor har gitt dem eggeplomme i sprøyte. Den ene virker svakere enn den andre i tillegg til at en kan høre en surklelyd når den puster, så er redd maten er gitt på feil måte. Er dette veldig farlig, eller er det noe vi kan gjøre for at dette skal gå over?

Vi har snakket med fuglehjelpen. Tenker å gå over til fast føde, f.eks mark. Må man dele marken opp eller kan vi gi dem hele om de er passe små?

Anonym (08.08.2020 21:46)

Mark og insekter kan dyttes ned i gapet på fuglene, de vil da svelge unna. Flytende føde i sprøyte kan havne i pusterøret, derfor er det vanskelig å fore med slikt.

Roar Solheim (10.08.2020 22:46)


Flere spørsmål