Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ender?

Hei, jeg så to forskjellige ender, tror jeg, i dag, men de var for langt borte til at jeg klarte å identifisere dem ordentlig, eller finne gode kjennetegn. Den ene var som en normalt stor and (stokkand), hunn med 2 barn, brunspraglete. Det så ut som om de to barna hadde litt mørke hoder. Begge artene svømte innerst i en fjord på Sør-Helgeland, ved noen holmer, i nærheten av tjeld, smålom og måker. Prøvde å se farge på nebbet, men vanskelig i lyset. Det så gråaktig ut. Den andre anda, også en hunn, var mye mindre. Den var brunspraglete og hadde noen hvite flekker bak. Kanskje litt hvit på vingene? Den hadde hvit buk (den reiste seg i vannet sånn at det ble synlig) og ca 5 unger. Er det mulig å skjønne hva det er ut fra disse vage beskrivelsene?

Stina (08.08.2020 15:27)

Nei, dessverre, dette er ikke nok.

Roar Solheim (10.08.2020 22:39)


Flere spørsmål