Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Store grupper med gråtrost

Idag er det plutselig veldig mange gråtrost som er ute og flyr fra tre til tre i Hagen min og området rundt. Det er minst 30-40 stykker og det høres ut som at de «snakker» sammen. Jeg har ikke sett dette tidligere i sommer. Generelt så har jeg sett lite gråtrost i området tidligere i år. Er det noen grunn til dette?

Trond (26.07.2020 13:05)

Nå er nok ungene ute av redene, og trostene har begynt å fly omkring på leting etter bær. Det samme gjør stærene nå. De flyr omkring i små flokker, og slike kan plutselig dukke opp i hagene.

Roar Solheim (26.07.2020 13:10)


Flere spørsmål