Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fiskemåke

Hei. På taket til e ny barnehage her på Vardeneset, har noen fiskemåker lagd egg og fått unger. Ungene er litt store, dvs de strekker på vingene, og flapper att og fram med de, mens de strekker på seg. Idag kom en svær måke og drepte og spiste den ene ungen, de var 3, nå 2. Fiskemåkene fløy i sirkel rundt den svære måka, og lagde et fælt spetakkel. Den svære måke enset dem ikke og bare spiste videre. Hvorfor klarte ikke de andre 5 fiskemåkene å jage den vekk? Han drepte ikke alle tre, det ble med den ene. Ungene har holdt seg samlet og vi ble redd den hadde klart å drepe alle. Men nå, 5 timer etterpå, så vi 2 små hoder som forsiktig kikka opp, fra kanten på taket. Men det var veldig traumatisk å se, når den angrep den ene, det var helt grusomt. Håper dere kan svare oss på dette, for vi undres over hvorfor de ikke klarte å kakke hull i hodet på den store måka. Takknemlig for svar. Hilsen Inger og Tom Rune.

Inger Herigstad ved Vardeneset Skole (25.07.2020 14:26)

Hvis den store f. eks. var en svartbak, kan den være såpass stor og kraftig at fiskemåkene ikke klarer å skremme den vekk.

Roar Solheim (25.07.2020 17:50)


Flere spørsmål