Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kongeørn?Denne fuglen blei sett i Buskerud ca 1. desember. Først blei den sett på flukt mellom noen trær. Stoppa bilen et lite stykke bortafor, og litt etterpå kom den over igjen. Like ved lå det tydelig noe avfall, var mye skjærer der. Den seilte rolig over, og var mye større og roligere enn en musvåk. De seilte mest, tok noen vingeslag, og seilte videre. Til slutt satte den seg i et tre ved en fjellvegg, men klarte ikke å finne den igjen. Dette må enten ha vært kongeørn eller havørn, men er det mulig å se noe "jizz" eller profil utifra bildene? Veit det er veldig dårlig bilder, begynte å skumre da vi så den.

Lars Herman Næss (03.12.2019 18:42)

Dersom fuglen er så stor at det dreier seg om en ørn, så er det i alle fall definitivt ikke noen havørn. Kun kongeørn som mulig art da. Men bildene er såpass uklare og mørke at jeg ikke klarer å artsbestemme denne med sikkerhet.

Roar Solheim (03.12.2019 19:03)


Flere spørsmål