Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fuglekasse for ugle

Hvilke mål bør en slik kasse ha (høyde, innvendig rom, hull). Målene bør være for den uglearten som er lettest å få som gjest. Bor like ved et lite skogholt med store grantrær på Sør-Karmøy hvor vi har sett flere uglearter, både store og små.

Geir Nybø (21.12.2019 12:03)

Der er det nok kattugle som er aktuell. Ca 50 cm høy, 25-30 cm sidevegger, og 12 cm diameter innflyvingshull. Husk 10-15 cm med litt grov flis i bunnen - uglene lager ikke reir selv.

Roar Solheim (21.12.2019 14:12)


Flere spørsmål