Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugleunger borte

Den 26. juli kikket jeg i fuglekassa, og der lå det 4 hvite egg med rødbrune prikker på og en bitteliten fugleunge.
28. juli var alle eggene klekket, og de pep etter mat med store, gule gap. Unntatt en som lå stille. Den så ut til å leve men var helt rolig.
Da jeg skulle sjekke igjen i dag, 2. august lå det bare en fugleunge igjen i kassa. Den lå nesten helt stille, men gapte opp en gang.
Hva kan ha skjedd i kassen? Hvorfor er de andre fire fugleungene borte? Det er en kasse tilpasset meis. Lokket og steinen på toppen var ikke rørt.
Har det kommet noen inn åpningen? Kan fugler flytte barna sine?

Line (02.08.2019 11:46)

Fugler kan ikke flytte på små unger. Dessverre umulig å vite hva som kan ha hendt i slike tilfeller hvis en ikke selv observerer det som skjer.

Roar Solheim (02.08.2019 19:57)


Flere spørsmål