Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet fulgHei jeg har funnet en fugl som har flydd inn i et glass vindu på hytta. Jeg har tatt han med inn og satt han i en eske for å holde han unna andre dyr og for at han skal være varm. Han har blødd endel under den høyre vingen sin. Han bytter på å stå eller ligge i eske. Jeg har tatt han med ut flere ganger for å gi han muligheten til å fly vekk. Jeg ser at det pulserer veldig i kroppen hans, så han har vondt, men jeg vet ikke hvor. Er det noe mer jeg kan gjøre? Har også prøvd å ringe fuglehjelpen, men det er søndag så de tar ikke tlf.

A.M. (01.12.2019)

Dette er en gråtrost. Det beste du kan gjøre er å holde den i en eske slik som her, og se om den kommer seg. Du kan forsøke å sette fram overmodne eplebiter/eplemos el. lignende på en skål og se om den etter hvert vil spise dette.

Roar Solheim (01.12.2019)


Flere spørsmål