Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Sidensvans

Hei vi har funnet en sidensvans på skoleplassen. Vi regner med den har spist noe gjæret bær. Den er noe skjev i nebbet, liten skramme på vestreside av fjes, men virker ellers i fin form. Vi tenkte kanskje vi skulle holde den inne til den ble piggere. I tilfelle spiser den andre bær en rognebær? eller har du tips til føde vi kan gi den?

Håper på raskt svar :)

Mvh Julian og Gabriel

Julian ved Kleppestø Barneskole (21.11.2019 10:28)

Sidensvans spiser også gjerne overmodne epler og pærer, så det kan dere også forsøke å fore den med. Hold den innendørs noen dager og se om den kommer til hektene. Den har trolig kollidert med vindu.

Roar Solheim (21.11.2019 10:33)


Flere spørsmål