Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Dompapkylling ??

Jeg har mye dompap på fuglebrettet. Tidligere i sommer ser jeg en fugl som kan ligne på en dompap hunn: størrelse og kropp som dompap, holder seg sammen med andre dompaper men har ikke sort hette på hodet er mer brun over det hele men har normale vingefarger. Kan dette være en "rakkelfugl" ??

Finn Mørk (07.09.2019 11:21)

Nei. Du har sett ungfugler av dompap sammen med voksne. Ungfuglene har ikke sort hette, det får de nå på høsten ved første fjærskifte.

Roar Solheim (07.09.2019 13:19)


Flere spørsmål