Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skal man legge noe underlag i en fuglekasse?

Hei.

Jeg har minimal kunnskap om fugler, men jeg har hatt meiseboller hengende i to grantrær rett utenfor vinduet mitt i noen månededer nå, og det kryr av småfugler.

Jeg har nettopp bestilt noen fuglekasser/-hus som jeg tenkte å henge opp der, men jeg lurte på om jeg må legge noe i dem for at de skal ha det bra? Eller fikser de det selv? Jeg ble litt irritert tidligere når noen litt større fugler (trost eller noe) samlet seg i store flokker og jaget småfuglene vekk og spiste all maten på rekordtid...

Jeg vet ikke sikkert hvilke fugler som er her nå, men de kommer alltid i par. Kjøttmeis vet jeg om, og så er det de litt mindre med litt lysere fjær med litt blått på. Nydelige. Av og til er det opp til 15-20 småfugler i de små trærne, og det er så koselig :)

Men mitt spørsmål er altså om jeg skal legge noe i bunn av fuglekassene? Er nok stort sett kjøttmeis og de andre jeg nevnte (kan det være blåmeis?) som jeg vil skal ta bolig der.

Jeg bor forresten i Stavanger, om det skulle være til hjelp, og det er i et boligområde ca. 5 km utenfor sentrum (Hinna), og en av de mest trafikkerte veiene er min nærmeste nabo (jeg bor ved veien), så jeg er glad for at det i det hele tatt er så mange fugler her.

Setter pris på alle tips!

Mvh,

Bjørn Olav Henjum

Bjørn Olav Henjum (07.04.2020 17:41)

Du skal ikke legge noe i fuglekasser for småfugler, for de bygger reir selv inne i kassene.

Roar Solheim (07.04.2020 17:51)


Flere spørsmål