Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

grønnfink på vindusglasset

Hei. Vi har et grønnfinkpar som har kommet til vestlandet denne uken. Tror den har erfaring med å fly i fart mot vindusruten og hakke med nebbet i håp om mat? Denne adferden gjentas i timevis. Er dette kjent blant fuglevenner? Kan de avvendes? Håper på svar. Hilsen Bo

Anonym (31.03.2020 11:35)

Grønnfink er ikke kjent for å hakke på vindu for å få mat. Det hender det derimot at kjøttmeis kan gjøre. Her kan det være at fuglen flyr mot vinduet for å jage vekk det den oppfatter som en konkurrent, men det er umulig å si sikkert hva som er årsaken.

Roar Solheim (31.03.2020 12:02)


Flere spørsmål