Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 18 583 til 18 586 av totalt 18 586 spørsmål


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Trekryper

Jeg holder til i Nord-Tyskland. I hagen har vi stadig trekrypere. (En morsom krabat!)Men sä lurer jeg pä: Er det mulig - uten ä ha fuglen i händen - ä fastslä om enkelte av de eksemplarene jeg ser er Kortkloet trekryper? Jeg vet jo at den kortkloede er litt brunere pä sidene enn vanlig trekryper, men har sä langt ikke klart ä finne ut av dette. Ordentlig kjapping, ikke sant?

V. (17.12.2005)

Det er ikke lett å SE forskjell på disse to, men derimot har de forskjellig sang og varsellyder. Forsøk om du kan finne CD med fuglelyder, og lytt på de to artene der.

Roar Solheim (19.12.2005)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hva slags rovfugl ?

Ved hytta vår i Vassfarfjella observerte vi en ganske stor grå rovfugl som lagde noen rare metallsike klunkelyder under flukt ? Hva er det for slags fugl ?

T.B. (02.12.2005)

Metalliske klunkelyder er artstypiske for ravn, og ikke kjent lyd fra noen norske rovfuglarter. Ravn er nesten blåsvart, men hvis lyset reflekteres fra fjærdrakten kan fuglen under visse forhold kanskje virke grå i farge(?).

Roar Solheim (02.12.2005)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Stork på Møre ?

Jeg har kontor ved Katevågen i Ålesund - og lurte på om det var en stork vi hadde fått besøk av ned i fjæra .
Fuglen var hvit med en grå flekk på halsen .
Det var ikke en hegre ( som vi forøvrig har mange av her).

N.N (25.11.2005)

IKke helt lett å avgjøre uten å ha bilde av fuglen. Men når du sier at det IKKE er en gråhegre (som det ellers finnes mange av), så KAN det også være en annen hegreart. Flere Europeiske hegrearter dukker nå og da opp i Norge, men vanligvis ikke på denne tiden av året. Det gjelder også stork, som nå bør befinne seg i Afrika!

Roar Solheim (25.11.2005)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Isfugl?

Jeg var en uke i Hemsedal og der så jeg en fugl jeg aldri har sett før.Den var klart blå på siden og rød over hele brystet.Det var 6-7 stk.som satt i trærne utenfor hytten vi bodde i.Jeg har Cappelens Naturhåndbok og fant ut at kunne være Isfugl.Kan det være riktig?
Jeg har fått litt mer interesse for hva som finnes i naturen etter at jeg har lest i disse hådbøkene.
Håper dere kan hjepe meg.

B.N. (24.10.2005)

Dette høres spennende ut. Det finnes svært få norske fugler som har blåfarge, men isfuglen er en av dem. Men isfugl vil du aldri finne på steder slik du beskriver, og heller ikke samlet i flokk. Derfor må du ha sett en annen art. Mer beskrivelse av nebbform, størrelse og eventuelle mønster på vinger, stjert etc. hadde kanskje kunne avslørt hva du har sett. Generellt er det også ofte vanskelig å artsbestemme fugl per ordbeskrivelse og uten fotografier av fuglen. Beklager.

Frode Falkenberg (25.10.2005)

««første 18 583 - 18 586 av 18 586