Fugleskole

Du kan bli kjent med fuglene gjennom spennende aktiviteter og naturopplevelser i nærområdet. Du hjelper fuglene ved å tilby dem mat og hekkeplasser, og du samler inn nyttig kunnskap som kan bli brukt til å ta bedre vare på naturen.

Kurset er utviklet med støtte fra Den naturlige skolesekken, og er godt egnet for bruk i grunnskolen. Organisasjoner og andre kursholdere er også velkommen til å delta med sine grupper. Det er mulig å bruke bare deler av kurset. Alle som gjennomfører hele kurset får en overraskelse fra NOF og ett års gratis abonnement på bladet Fuglevennen.

Påmelding Deltakere Kurskrav Kurshefte
Kurs 1

På foringsplassen og i hagen

Blackbird

Det er spennende å studere fugler på foringsplassen og se hvordan de oppfører seg. Med litt tålmodighet kan du komme nært uten å forstyrre dem. Du lære å skille de vanligste fuglene i ditt nærområde fra hverandre, og lærer litt om hvordan de lever. Fuglene du ser på foringsplassen skal registreres.

Kurs 2

Trekkfugler og fuglekasser

Red Knot

Fugletrekket er et veldig imponerende naturfenomen. Når kommer trekkfuglene tilbake etter vinteren, og kommer de på samme dato over hele landet? Hva skjer i fuglekassa om våren? Dette kan du finne ut gjennom egne observasjoner. Sammenlign dine opplysninger med andre deltageres resultater.

Kurs 3

Lær mer om fuglene

European Robin

Fuglene har adferd og egenskaper som imponerer. Lær mer om ulike fuglegrupper og hvor du kan studere dem. Om du øver kan du lære fuglenes sang og høre hvem som synger når du er ute i naturen. Registrer fuglene du har sett og hørt og få din egen artsliste. Skriv en tekst om din favorittfugl.