Hopp til hovedinnhold

Fugleskole

Du kan bli kjent med fuglene gjennom spennende aktiviteter og naturopplevelser i nærområdet. Du hjelper fuglene ved å tilby dem mat og hekkeplasser, og du samler inn nyttig kunnskap som kan bli brukt til å ta bedre vare på naturen.

Kurset er utviklet med støtte fra Den naturlige skolesekken, og er godt egnet for bruk i grunnskolen. Organisasjoner og andre kursholdere er også velkommen til å delta med sine grupper. Det er mulig å bruke bare deler av kurset. Alle som gjennomfører hele kurset får en overraskelse fra NOF og ett års gratis abonnement på bladet Fuglevennen.

Kurshefte

Kurs 1

Blackbird

På foringsplassen og i hagen

Det er spennende å studere fugler på foringsplassen og se hvordan de oppfører seg. Med litt tålmodighet kan du komme nært uten å forstyrre dem. Du lærer å skille de vanligste fuglene i ditt nærområde fra hverandre og om hvordan de lever. Fuglene du ser på foringsplassen registreres.

Vis kurskrav

Kurs 2

Red Knot

Trekkfugler og fuglekasser

Fugletrekket er et veldig imponerende naturfenomen. Når kommer trekkfuglene tilbake etter vinteren, og kommer de på samme dato over hele landet? Hva skjer i fuglekassa om våren? Dette kan du finne ut gjennom egne observasjoner. Sammenlign dine resultater med andres.

Vis kurskrav

Kurs 3

European Robin

Lær mer om fuglene

Fuglene har adferd og egenskaper som imponerer. Lær mer om ulike fuglegrupper og hvor du kan studere dem. Om du øver kan du lære fuglenes sang og høre hvem som synger når du er ute i naturen. Registrer fuglene du har sett og hørt og få din egen artsliste. Skriv en tekst om din favorittfugl.

Vis kurskrav