Art: Dåhjort (Dama dama)

Kjennetegn: Dåhjorten er noe mindre enn hjorten. Den har hvite flekker på den ellers rødbrune pelsen sommerstid. En svart strek langs ryggen er alltid synlig. Bukkene har fjølformet (skovlformet) gevir.

Habitat: Dåhjorten er en innført art i Norge, og vi finner den hovedsakelig i Oslofjordområdet. Den trives i løv- og blandingsskog i tilknytning til dyrket mark.

Næring: Om vinteren lever den av bark og lyng, i Norge er den avhengig av vinterforing. Om sommeren lever den på gress og løv, men gså bær, frukt, rotfrukter og korn.

Formering: Dåhjorten parrer seg i oktober-november, og en kalv (i sjeldne fall to kalver) fødes i juni-juli.

Spor: Klovavtrykk ligner hjortens, men er litt mindre.

Andre navn: dådyr

Engelsk navn: Fallow Deer

Fremmedartslista 2018: Lav risiko

Systematikk:

RikeDyreriket (Animalia)
Rekke Ryggstrengdyr (Chordata)
Underrekke  Virveldyr (Vertebrata)
Klasse   Pattedyr (Mammalia)
Orden    Klovdyr (Artiodactyla)
Familie     Hjortefamilien (Cervidae)
Underfamilie      Cervinae
Slekt       Dama
Art        Dåhjort (Dama dama)