Art: Oter (Lutra lutra)

Kjennetegn: Oteren er lang og slank med korte bein og rett hale. Kroppslengde inntil 80 cm, hale inntil 50 cm og vekt fra 6-10 kg. Oteren har svømmehud mellom tærne og hannen er større enn hunnen.

Habitat: Man finner oteren i Asia, Nord-Afrika og i Europa. Den lever nær vann (både ferskvann og saltvann) og er en god svømmer.

Næring: Hovedsaklig fisk, men også kreps, krabber og småpattedyr.

Formering: Oteren kjønnsmodner i 2-3-årsalderen. Den kan parre seg hele året. De fleste fødsler skjer på våren og forsommeren, men fødsler kan skje hele året gjennom.

Spor: Skrittlengde i sprang er fra 80-100 cm.

Rødlistestatus: Sårbar

Systematikk:

RikeDyreriket (Animalia)
Rekke Ryggstrengdyr (Chordata)
Underrekke  Virveldyr (Vertebrata)
Klasse   Pattedyr (Mammalia)
Orden    Rovdyr (Carnivora)
Familie     Mårdyr (Mustelidae)
Slekt      Otrer (Lutra)
Art       Oter (Lutra lutra)