Hopp til hovedinnhold

Vinnere av fotokonkurransen

Vinnerne av fotokonkurransen under Hagefugltellingen 2024 er kåret! Hele 1 359 bilder ble lastet opp i løpet av tellingen.

I år arrangerte vi for tredje gang en tredelt fotokonkurranse under Hagefugltellingen. Kategoriene var:

    1. Beste bilde av en fugleart

    2. Beste bilde av en fôringsplass/åpen klasse

    3. Tilfeldig bilde trukket ut blant alle bidrag

Vinnerne i de tre kategoriene mottar et gavekort på kr 1000 som kan brukes på nettbutikken Natur og Fritid. Nummer to og tre i de to første kategoriene vil motta en bokpremie. Det var en utfordrende jobb å plukke ut kandidater blant de mange flotte bildene som ble lastet opp. Juryen som vurderte bilder besto av Magne Myklebust (redaktør Vår Fuglefauna), Frode Falkenberg (rådgiver), Martin Eggen (rådgiver), Marte Jystad (organisasjonskonsulent) og Mari Dønnum Klaussen (prosjektmedarbeider).

Hele 1359 bilder ble lastet opp i løpet av tellingen. Nedenfor ser du vinnerbildene!

Artsbilde

1. plass

En perle av et bilde ble årets vinner! En gråsisik jager en annen gråsisik vekk fra matfatet. Jørgen Hovde fikk fanget dette øyeblikket i Hokksund, Buskerud den 27. januar.

2. plass

Lekkert motiv! En spettmeis med solsikkefrø, Lindesnes, Agder den 27. januar. Et blinkskudd i regi av Anne Noddeland.

3. plass

Gulspurven (bildet) er, ved siden av dompapen, julenekfuglen framfor noen. Her vakkert foreviget av Ellen Moss i Mjøndalen, Buskerud den 30. januar.

Tilfeldig bilde 

Norges vakreste fugl? Mange sier akkurat det om stjertmeisen. Morten Pedersen fikk tatt dette bildet gjennom kjøkkenvinduet i Øygarden, Vestland den 29. januar. Han trekkes ut som vinner av klassen «tilfeldig bilde» i konkurranse med 1358 andre bilder. Gratulerer!

Fõringsplass

1. plass

Her kommer jeg! Årets vinner viser det hektiske livet på en fôringsplass, der en spettmeis (nederst) følger spent med på «neste trekk» fra to blåmeiser. Det er viktig å unngå å bruke krefter på slåssing på kalde vinterdager. Fotografen er Camilla Dahl Larsgård, og bildet er tatt 27. januar på Modum i Buskerud.

2. plass

Solsikkefrø er sannelig populær mat vinterstid! Her er en gruppe grønnfinker som vil ha en plass ved matbordet. Som regel foregår det uten bråk, men ikke alltid. Øyeblikket er nydelig fanget opp av Randi K. Larsen i Kvinesdal, Agder den 27. januar.

3. plass

Sjeldent motiv! Det er sannelig ikke hverdagskost å få besøk av rødrev på fôringsplassen. Hva skjærene syntes om besøket vites ikke, men ut fra bildet takler de tilsynelatende situasjonen med stoisk ro. Bildet er tatt av Britt Arnesen Wedø den 20. januar i Balsfjord, Troms.

Publisert 08.02.2024