Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 6 867 til 6 916 av totalt 13 022 spørsmål


#Diverse

Spørsmål:

fakta om kongeørn

N.N (31.08.2017)

... kan du selv lete etter ved å søke på kongeørn eller golden eagle på nettet....

Roar Solheim (31.08.2017)


#Diverse

Ravner i Oslomarka

Er det ravner i Oslomarka? I både Nord- og Østmarka har jeg sett kråkelignende fugler med flukt som ligner mer på ravn, og hørt hese kråkeskrik jeg ikke kjenner igjen som kråker. Jeg ser aldri ravner i byen, men så vidt jeg vet finnes de over hele landet, så jeg lurer på om de er observert i marka.

E.T. (29.08.2017)

Ja, det finnes garantert ravner der også!

Roar Solheim (29.08.2017)


#Diverse

Spørsmål:

hvorfor slever en måke

N.N (27.08.2017)

Vet ikke helt hva du mener - sikle på samme måte som en hund?
Fugler kan ha fuktighet i gapet, som kanskje kan renne ut, men uvisst om det har sammenheng med matinntak eller sykdom.

Roar Solheim (27.08.2017)


#Diverse

Hvitkinngås

Det står mange steder at hvitkinngås ikke heeker i sør Norge untatt en liten koloni i indre Oslofjord. Det endrer seg raskt. I fjor, for første gang, var det ca 7 par som hadde unger i landskapsvern området Langøya innafor Veierland. Nå er det minst 40 par i tillegg til like mange kanadagjess og grågås. For 40 år siden var ingen gjess. Desverre har gravand bestanden gått ned, men ikke forsvunnet helt, heldigvis.

S.E. (24.08.2017)

ja, hvitkinngjessene har nå spredt seg helt sør til Agderkysten som hekkefugler.

Roar Solheim (24.08.2017)


#Diverse

Havsule i ytre oslofjord

Hei, 18 august seilte vi over fra færder til strømstad og så en mengde havsuler spredt hele veien over, minst 30. Jeg har seilt denne strekningen i 10 år men aldri sett havsule her før. Dette synes vi var spennende.

S.E. (22.08.2017)

Havsulene opptrer varierende i forhold til vindretning og hvor de finner fisk,så derfor kan du plutselig se dem på steder hvor du ikke har sett dem før. Ikke uventet å se dem såpass langt ute som du beskriver.

Roar Solheim (22.08.2017)


#Diverse

Ravn på Østlandet?

I forbindelse med research jeg gjør innen lokalhistorie så er jeg interessert i stedsnavn. Jeg lurer derfor på om det kan ha forekommet ravn i området Hauketo / Holmlia på 1800-1900 tallet? Eller kan folk ha forvekslet det med kråke som det finnes mye av her?
Takknemlig for svar.

M.P. (22.08.2017)

Jeg tror helt sikkert ravn fantes i det meste av Norge så langt tilbake som det har bodd mennesker her.

Roar Solheim (22.08.2017)


#Diverse

Albinospurv

Har ein spurveflokk på ca.30-50,i hagen kvar dag,dei får litt frø +at dei et mat i kaningården som eg har.De siste 14 dagane har det dukka opp ein albino blant dei,har aldri sett det før,er dette normalt.

J.O. (21.08.2017)

Albino fugler er sjeldne, men fugler med delvis eller helt hvit fjærdrakt på grunn av en annen genfeil, er langt mer alminnelig. Disse har mørke øyne, til forskjell fra albinoer som har røde øyne.

Roar Solheim (22.08.2017)


#Diverse

Havsule observert på Bømlo

I dag såg eg ei havsule inne i Kallevågen heilt sør og vest på Bømlo.
Eg er ein godt vaksen mann og har vore mykje på sjøen, men eg har aldri observert havsule inne ved land.
Er havsule bestanden på veg opp vest av Bømlo?

Jarle Sele

J.S. (20.08.2017)

Bestandens utvikling vet jeg dessverre ikke noe om, men det hender at havsuler kan bli observert nær land. Dersom de er syke eller utsultet, hender det at de havner lenger inn enn der de vanligvis oppholder seg.

Roar Solheim (21.08.2017)


#Diverse

Fugler som mister hekkeplasser i bymarka grunnet fellinger av trær på utmarkstomt

Hei .hvordan blir det for fugler og vadefugler i bymarka i Trondhrim når alle trær på utmarks tomt blir fellet av hytteiere ? Vil de dø ? På skjelbreia i trondheim fjernes det mye trær , er det tillat på utmarkspmsser hvor fugle og dyre liv pulserer rikelig ?

R.C.B. (17.08.2017)

Ved trefelling dør ikke fuglene, men de kan flytte til andre områder dersom de er avhengige av trærne. Hvis du lurer på om felling av trær lokalt kan være negativt, bør du kontakte fylkets miljøvernavdeling og spørre om råd og veiledning.

Roar Solheim (20.08.2017)


#Diverse

Løpeender

Hva er løpeender og er de spiselige?

O.H. (17.08.2017)

Høres ut som en slags tamand, og det må du da spørre burfuglholdere om.

Roar Solheim (20.08.2017)


#Diverse

Fugleskitt?

Bilde vedlagt spørsmålet

Ein morgon eg kom ut var det store "klaser" av mørke blålilla flekkar, litt geleaktige på bakken ved inngangsdøra mi, langs hellegangen, på veggen ca ein meter over bakken, og ei langt oppe på veggen under mønet. Klysete / flekkene var litt geleaktig, og blanke. Det var ganske store mengder. Dei to oppe på veggen var ca 15x8 cm, og den største på hellene (oppe på plastikk) var ca 10x5 cm. Denne var også høg ca 1,5 cm. Kan dette vere fugleskitt når det var så mykje? Fargestoffet vart sittande att på veggen, får det ikkje av med vatn, og klysete vart harde etter at det hadde regna.

K.L.F. (19.08.2017)

Beklager - dette klarer jeg ikke å se hva er.

Roar Solheim (20.08.2017)


#Diverse

kråke på golbanen

Hva er det kråken er ute etter når den hakkere seg ned i gresset på golfbaner ? Spesielt på greener og i området rumd greenene.
De områdene den ødelegger er de som er mest kortklipt.
er det mat eller er det andre vedlikeholdsårsaker knyttet til nebbet etc ?
hva kan man gjøre for å få bort dette problemet ?

T.S. (15.08.2017)

De finner sannsynligvis insekter eller mark, ikke godt å vite sikkert, og det er nok vanskelig å forhindre at fugler og pattedyr forsyner seg av matkilder som de måtte oppdage på en golfbane.

Roar Solheim (15.08.2017)


#Diverse

Uønskede duer

Hei. Jeg bor i et borettslag i Oslo nord og har grantrær rett utenfor verandaen min. I disse trærne sitter det flokker med skogduer som flakser opp foran min veranda, noe som er svært ubehagelig når man skal grille eller man sitter ut og koser seg. Det hører med til historien at naboen har foret disse tidligere. Disse flyr skytteltrafikk mellom denne verandaen og grantreet. Tror ikke han mater de nå da naboene har klaget. Hva kan man gjøre for å bli kvitt dette problemet? Det er ekkelt og ubehagelig når det flakser opp 40 duer rett foran min veranda.

H.W. (14.08.2017)

Beklager, men vi har dessverre ikke noen metoder som kan holde duer eller andre fugler unna bestemte steder. Dersom duene ikke skiter på verandaen må du nok akseptere at de av og til holder seg i trær nær der du bor.

Roar Solheim (14.08.2017)


#Diverse

SOMMERFUGL I NØD

Jeg og min bror fant en sommerfugl som hadde brukket dne ene vingen hav skal vi gjør vi vil ikke drepe den noen tips og triks?

E. (10.08.2017)

Nei - insekter kan du ikke redde. Sommerfugler lever vanligvis bare noen få uker, så det er nok fåfengt å forsøke å "redde" et insekt.

Roar Solheim (12.08.2017)


#Diverse

Nosk

Va spiser sommerfugl

M. (10.08.2017)

nektar.

Roar Solheim (12.08.2017)


#Diverse

Skarv og ærfugl i Oslofjorden

I min barndom og ungdom ble vi fortalt at disse fuglene nærmest. var polare fuglearter og jeg kan ikke huske å obsevere disse i Sør Norge den gang . Nå er f eks Olsofjorden invadert,

K.R. (09.08.2017)

Det viser at naturen ikke er statisk, men dynamisk. Fuglefaunaen er hele tiden i endring, og det er ofte ikke mulig å si hva som er årsaken til økning eller tilbakegang.

Roar Solheim (09.08.2017)


#Diverse

Bly/stålhagl

Hva er mest humant og bruke til fugl/rypejakt bly eller stålhagl?
Bly har jo vært forbudt men er nå lovlig igjen

R.Å. (09.08.2017)

Blyhagl skulle ha vært forbudt fordi haglene er livsfarlige for alle kjøttspisere. Fugler og pattedyr som skadeskytes kan overleve med innkapslede blyhaggel under huden, men hvis de senere blir spist av en kjøtteter, er f. eks. tre blyhagl nok til å ta livet av en ørn! I Sverige og Tyskland er 10-20% av alle ørner som finnes døde, omkommet på grunn av slik blyforgiftning! Det viser alvoret av de negative konsekvensene av å spre bly i naturen.

Roar Solheim (09.08.2017)


#Diverse

Fuglekvitter i morgentimene

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei
Jeg utfører noen støymålinger der det mistenkes at målingene er påvirket av fuglekvitter. Det er logget lydnivå i perioden mai - juli. Målingene viser at i mai måned øker lydnivået kraftig fra ca. kl. 04, og det er tidligere antatt at dette kan skyldes fuglekvitter. For juni måned kommer denne økningen ca. 1 time tidligere, altså ca. kl 03. I juli måned er det imidlertid ingen slik økning i lydnivå i morgentimene.

Spørsmålet blir da:
Kan det stemme at fugleaktiviteten starter tidligere i juni enn i mai, og at det i juli er vesentlig mindre aktivitet enn i mai og juni.

Dette er på vestlandet, nærmere bestemt Stord.

På forhånd takk

K. (09.08.2017)

I Juni blir det jo tidligere lyst på morgenen enn i mai, så din teori kan nok være en mulig forklaring. I Juli er hekketiden over for de fleste artene, og sangaktiviteten daler merkbart. Men jeg er overrasket over at ikke lydnivået er høyere i slutten av april - da har mange fugler startet å synge, så spørsmålet er jo hvor i landet disse målingene er gjort, og i hva slags miljø (inne i by, i skog, villastrøk, kyst osv.).

Roar Solheim (09.08.2017)


#Diverse

Ekorn

Jeg vet at dette ikke er en fugl men,hvor stort hull bør man ha vis man vil få ekorn?Eller trenger ikke ekorn hull?

N.N (09.08.2017)

Hvis du ønsker ekorn i en fuglekasse, må hulldiameter være minst 6 cm.

Roar Solheim (09.08.2017)


#Diverse

Hegre unge i hagen

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei.

Vi har da hatt en Hegre unge i hagen i 2 uker som vi har måttet ta vare på og mate da den ikke flyr sin vei og mor og far aldri har vært å se. Vært i kontakt med fuglehjelpen og ornitologisk fakultet for å få vite hva vi skulle gjøre med den og hva den spiser. Den har aldri sett skadet ut men vil ikke dra ennå hvertfall.
Vet ikke hvor gammel den nå har blitt, men meste dunen er nå vekke og den øver på å flakse i hagen. Den er fortsatt nokså klumsete i bevegelsene sine og oppfører seg som en unge.
Nå har den hvertfall spist oss ut av hus og vi har fått alt av ulik fisk fra venner og bekjente til en periode til, Men den spiser særdeles mye.
Men nå følger den etter meg overalt i hagen og er veldig nysgjerrig.
Den har også tatt i bruk hundehusene våre som rede om natten og er ikke redd for å jage vekk de to hundene våre ( sibirske huskies, som for øvrig ikke får være løs rundt den selvsagt)
Men mitt spørsmål er nå: hva gjør vi videre med den nå? Klarer den å fiske og finne mat selv om vi setter den ned ved sjøen? Må vi vente til vi ser den flyr selv? Og når kan vi forvente at den flyr?
Hver dag går den rundt i hagen og utforsker og så inn i hundehus om natten :)

K.H.N. (08.08.2017)

Denne er neppe klar til å fiske på egen hånd ennå, og det er ikke mulig å gi deg noe tidspunkt for når den kan være klar for dette heller. Det går sjeldent bra å plutselig sette ut en slik fugl, så den må nok selv få ta valget om hvorvidt den vil fly sin vei, og når den vil gjøre dette. Når en tar hånd om fugleunger kan det ofte ende med at fuglene blir avhengige av foring lenger enn det som er vanlig når fuglene fores av sine riktige foreldre.

Roar Solheim (08.08.2017)


#Diverse

Fiskemåseunge som ikke flyr

På taket utenfor jobben er det en fiskemåseunge. Den må være minst 6 uker. Det ser ut til at foreldrene nå har forlatt den. Den ser for så vidt fin ut for øyeblikket, men det er ikke noe der ute den kan spise, og det er lite flaksing/flyforsøk på den. Vi er litt bekymret for den....... Den burde vært på vingene nå om den var i orden? Hvor lenge bør vi vente før vi evt kontakter lokale fugleforeninger om den, og hører om de kan hente den?

N.N (08.08.2017)

Vanskelig å si. Det høres underlig ut at den ikke flyr dersom vingefjærene er helt utvokst (og det bør de være nå).

Roar Solheim (08.08.2017)


#Diverse

Syke skjærer

Hei!
Alle skjærer i området jeg bor ser plutselig syke ut; de fleste har veldig få fjær på halsene. Burde jeg melde dette? Hvor i så fall?
På forhånd!

N.N (08.08.2017)

De er sannsynligvis inne i årets fjærskifte - da ser de litt pjuskete ut en stund før nye fjær vokser ut.

Roar Solheim (08.08.2017)


#Diverse

Tar blomstene i verandakassen

Kommer 2 3 duer og plukker hele stilker fra million bell planten.
Lager de reder nå?
Og hvordan blir meg kvitt dem?

N.N (08.08.2017)

Duer må fysisk stenges ute dersom du ikke vil ha dem på terrassen. Tamduer kan hekke nesten hele året.

Roar Solheim (08.08.2017)


#Diverse

Arter

Hej! Jeg er igang med en eksamen omkring undulater, men jeg kan ingen steder finde ud af hvor man arter der findes, og hvilke der er normale at have i Danmark. Heller ikke antallet af dem i Danmark. Kan man finde svar på det herinde?

C.S. (06.08.2017)

Dette må du søke svar på på sider om undulater - papegøyehold. Det finnes kun EN art undulater, i Australia. Søk bl. a. med engelsk navn: budgerigar så finner du masse engelske nettsider.

Roar Solheim (06.08.2017)


#Diverse

Silkehegre

Bilde vedlagt spørsmålet

Hatt besøk av denne flotte på øya Kvitsøy i Rogaland. Kan bilder eller funn være av interesse

M.H. (05.08.2017)

Ja, men meld den inn på hjemmesidene til artsdatabanken.

Roar Solheim (06.08.2017)


#Diverse

Ny sommerfugl

Bilde vedlagt spørsmålet

Fant denne sommerfuglen på terassen. Googlet hva det kunne være og det står den ikke finnes i Norge , men i Sverige. Kan dere fortelle noe mer?

S. (04.08.2017)

Denne heter brun bjørnespinner og finnes både i sør- og midt-Norge.

Roar Solheim (04.08.2017)


#Diverse

Gjerdesmett

Noen har røvet reiret til gjerdesmetten . Fire unger lå halvspiste på bakken og åpningen til reiret var revet i stykker !!

S.A.H. (04.08.2017)

Dert kan ha vært mange forskjellige kjøttspisere her - røyskatt, mår, kråke for å nevne noen.

Roar Solheim (04.08.2017)


#Diverse

Svaleunger

Når på sommeren forlater svaleungene redet? Har svaler under taket på verandaen. Og de har fortsatt ikke flydd ut. Idag er 3 august og synes det er veldig seint?

N.N (03.08.2017)

Låvesvalene kan ha to kull i løpet av sommeren, så dette kan være det andre kullet.

Roar Solheim (03.08.2017)


#Diverse

svaner

Kan man flytte svaner til et nytt bosted,eller vil de vende tilbake dit du flyttet dem fra ?
Mvh Tove

T. (03.08.2017)

Det vet jeg dessverre ikke.

Roar Solheim (03.08.2017)


#Diverse

Har det skjedd ?

I forbindelse med avlivingen av "Havnesjefen" i Os, lurer jeg på en ting.
Har det noen gang skjedd at en svane (uansett type) har tatt livet av ett menneske, barn eller voksen ?

P.R. (03.08.2017)

En person skal visstnok indirekte ha mistet livet etter at en svane "angrep" en liten båt, og mannen falt i vannet og ble truffet av båtpropellen og døde, men jeg kjenner ingen tilfeller hvor en svane direkte har klart å drepe et menneske.

Roar Solheim (03.08.2017)


#Diverse

Hønsehauk

Jeg vet at det er en hønsehauk som er ungfugl i området og mener kanskje det er en til. Men spørsmålet er, finnes det voksenfugl i området da?

Q. (02.08.2017)

Det gjør det sannsynligvis. Tror ikke hønsehaukungene har blitt helt selvstendige ennå, men ut mot september begynner de nok å streife vekk fra sitt oppvekstområde.

Roar Solheim (02.08.2017)


#Diverse

Ugler

Hei, hvilke ugler er registrert hekkende på Hadeland? Gran kommune.

hvilke kan jeg " lete " etter der?

takker.

A. (01.08.2017)

Vet dessverre ikke konkret hvilke som er funnet hekkende, men du kan garantert se etter kattugle, perleugle, spurveugle, hornugle og neste vår kanskje også lappugle (har hekket to ganger i Oppland så vidt vi kjenner til).

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Måker

N.N (01.08.2017)

Dette er ikke et spørsmål!!!

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

En fugl krasja på vinduet mitt

N.N (01.08.2017)

Og hva var spørsmålet ???

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Foreldreløs måkeunge

Hei

Det er en tilsynelatende foreldreløs måkeunge rett utenfor vinduet der jeg sover. Den piper i ett kjør, stakkars liten.

Jeg lurer på hva som vil være det beste for den?

Det er mange andre måker som bor på taket. Jeg har tidligere i sommer hørt at vaktmesterene hadde tenkt å fjerne noen måkeegg - kan det hende de har fjernet måkeforeldre også?

Siden det er flere måker i området - kan det hende noen av disse tar seg av den foreldreløse måkeungen etterhvert, eller er dette unaturlig adferd for måker?

Bør jeg ta kontakt med vaktmesteren, og be dem fjerne måkeungen?

Bør måkeungen avlives?

Hva er en ornitologsk anbefaling ovenfor etterlatte måkeunger?

Jeg har ikke mulighet til å eventuelt "redde" måkeungen. Med det mener jeg å ta den til meg, gi den husrom, mat, varme og omsorg.

A. (01.08.2017)

Hvor sikkert er det at måkeungen er forlatt? Måkeunger piper og tigger om mat ganske ustanselig, selv når foreldrene forer dem regelmessig. Det beste er rett og slett å la måkeunger og andre fugleunger være for seg selv, fordi man oftest risikerer å gjøre mer galt pga feiltolkning av situasjonen.

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Vevhog

Hva spiser vevhog

S. (01.08.2017)

Da må du forklare hva det ER for noe? Aldri hørt dette som navn på noe slags dyr.....

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

linerle med kvite halefjør

Me har observert ei/fleire? linerle, antageleg ungfugl, som har kvit halefjør. Har aldri lagt merke til det før. Kan det vera at ho har mista fjører eller det det normalt at det er slik? Eller finnest der variantar som har kvite halefjør?
Reidar Å.Strøm

R.Å.S. (01.08.2017)

Linerlene har noen stjertfjær med mye hvitt på, så her er jeg usikker på om det er disse du ser, eller en fugl med mer hvitt på stjertfjærene enn normalt? Det kan nemlig også forekomme, så her er det ikke mulig å gi deg noe mer utfyllende svar uten foto av fuglen(e).

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Taksvalekolonier

På Turtagrø (S&Fj) og Haukeliseter (Telemark)turisthytter, begge godt over tregrensa, var det begge steder "masse" taksvaler som hekket under takfremspring på forskjellige bygninger. Klarer taksvalene seg bedre på fjellet enn i lavlandet?

C.B.L. (01.08.2017)

Det har vi ikke noe data som kan si noe om, men det er ikke uvanlig at taksvaler hekker både i seterregionen og høyere til fjells.

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Svanebæsj??

Hvordan ser svanebæsjen ut? Ser den ut som andre fuglers bæesj eller ser den ut som hundebæsj??

S. (01.08.2017)

Gåselorter er fingertykke, og jeg går ut i fra at svanenes etterlatenskaper ser nokså like ut som gåseskit, men jeg har ikke studert dem direkte.

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Halsbåndparakitt på vei til å etablere seg i Norge?

Jeg traff på en halsbåndparakitt i dag, i Osloområdet. Kjenner jo disse fra andre europeiske byer. Kan det tenkes at de vil kunne etablere seg i Norge også?

C. (01.08.2017)

En interessant observasjon. Ja, det er absolutt mulig, siden de har spredt seg så langt nord som til Hamburg. Vi hadde en som ble observert i Fredrikstad for et par år siden, men vi vet ikke om denne fløy fra Tyskland eller var rømt fra fangenskap i Norge. Det er det vanskelig å finne ut av uten å få fanget inn fuglen(e).

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Pigvin

Har pingviner knær?

M. (01.08.2017)

Ja. Alle landlevende pattedyr med "normalt" utviklede lemmer, har knær i baklemmene. Det er leddet mellom lårbein og leggbein. Hvaler og seler mangler knær slik landlevende pattedyr har.

Roar Solheim (01.08.2017)


#Diverse

Fjerne svalerede

Venter med å fjerne redet til ungene flyr. Problemet er at de bygger reir samme sted neste vår. Over matbord på veranda.
Hvordan hindrer man disse i å komme tilbake ???

B.S. (31.07.2017)

Da må du evt. lage fysisk hindring for dem slik at de ikke har mulighet til å bygge rede på dette stedet.

Roar Solheim (31.07.2017)


#Diverse

Fjellvåk

Hei. Hvor stort revir har et hekkende fjellvåkpar?

N.N (31.07.2017)

Det har jeg dessverre ikke noen tall for.

Roar Solheim (31.07.2017)


#Diverse

Andearter

N.N (30.07.2017)

Dette er ikke et spørsmål!

Roar Solheim (30.07.2017)


#Diverse

Snøugle på Hemsedalsfjellet

Hei
Vi kjørte over hemsedalsfjellet 28.07.17 og observerte en snøugle nokså nær veien. Vi er ikke i tvil om at det var en snøugle vi så, og vi lurer nå på om noen vet om arten hekker på Hemsedalsfjellet i år.

Ø.S.S. (30.07.2017)

Det er nok helst en jordugle dere har sett. Snøuglene har ikke hekket så langt sør siden siste hekking på Hardangervidda i 1974. Det er mange jordugler som har hekket i fjelltraktene i Sør-Norge i sommer.

Roar Solheim (30.07.2017)


#Diverse

Lakseand

Hva spiser en lajseand?

N.N (29.07.2017)

Du skriver et ikke-eksisterende fuglenavn, så da er det ikke mulig å gi noe svar.....

Roar Solheim (29.07.2017)


#Diverse

Syk kråke?

Bilde vedlagt spørsmålet

Sender inn en status på kråka som har gått i bl. annet min hage i noen mnd nå. Den ser verre og verre ut, og mangler nå helt fjær i stjerten. Det er 2 andre kråker som kommer og ser etter den og bombe flyr den og er etter den på bakken. Da gjemmer kråka seg under bil, hekk eller boden vår. Den spiser godt med mat. Har kun sett den fly ca 70 meter. Holder seg på bakken for det meste. Jeg tenker på når kulden setter inn om den vil klare seg? Noen som vet hva som foregår med denne?

L.H. (29.07.2017)

Vet dessverre ikke hvorfor dette individet ikke har normal fjærutvikling, men det hender at kråkeunger får dårlig fjærdrakt dersom de har fått mangelfullt med mat under ungeperioden. Det kan bli normalt ved neste fjærskifte hvis fuglen får mer næring i mellomtiden.

Roar Solheim (29.07.2017)


#Diverse

Hønsehauk?

Bor i landlig boligfelt sør i Vestfold. Vår/sommer hører jeg iblant en fugl i skogen som ligner veldig på hønsehauk, som den høres ut på Fuglelyder. Kan det være det? Har ikke klart å se den, men har hatt spurvehauk i hagen når jeg mater småfugler.

N.N (29.07.2017)

Ja, det er absolutt mulig.

Roar Solheim (29.07.2017)


#Diverse

Stillits

Finnes Stillits i vest Agder ?

N.N (28.07.2017)

Ja, spesielt langs kysten.

Roar Solheim (29.07.2017)


#Diverse

Funn av en due unge

Hva spise due unge har funnet en ung due i blomster bedet. Har fått i den litt vann og brødsmuler virker som den ikke klarer å fly

O. (28.07.2017)

Et bilde av fuglen ville ha hjulpet til her.

Roar Solheim (28.07.2017)

««første 6 867 - 6 916 av 13 022 siste»»