Utbredelse:
Arten hekker i Wales, Sør-Sverige, deler av Mellom- og Sør-Europa, og videre mot øst til Kaukasus. I Norge er glenta en sjelden, men årlig gjest.

Underrekke: Virveldyr (Vertebrata)
Klasse: Fugler (Aves)
Orden: Haukefugler (Accipitriformes)
Familie: Haukefamilien (Accipitridae)
Slekt: Milvus