Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Solsikkefrø og havrekorn

Vi forer stort sett med solsikkefrø med skall, men også litt med «småfuglblanding» som har innslag av havre og annet kornaktig. Men det er bare solsikkefrøene som blir spist nå på sommeren, også av de sisikene, småkornene ligger igjen. Men de minste sisikene plukker minst 6-7 solsikkefrø og kaster fra seg før de finner et de er fornøyd med. Under materen har jeg plassert et stort fat som fanger opp frøene som sisikene kaster fra seg, men som de andre spiser. Leter sisikene etter et frø de greier å knekke? Eller er det kvalitet på annen måte?

E.A.J. (21.07.2022)

Frøblandinger fører alltid til masse søl, fordi fuglene velger de frøene de mener virker mest næringsrike. Elv når en fórer med bare solsikke vil mange fugler kaste flere frø på bakken før de velger ett som de prøver å åpne. Dette er fuglenes effektivisering med energibruk i forhold til det de får igjen.

Roar Solheim (21.07.2022)

Andre spørsmål