Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Morløs liten andunge

Bilde vedlagt spørsmålet

Vi reddet en bitteliten andunge fra midtstripa på RV7 i helga. Vi lette etter mor og ev. søsken, men de var ikke å finne, dessverre. Hvis vi finner en dam/vassdrag med en andemor m/unger, kan vi slippe den ut der ? Vil andre andemødre adoptere en morløs, men livskraftig liten tass på drøye 30 gram ? Har ikke hjerte til å bare sette den ut et sted i håp om at det skal dukke opp en andemor som tar seg av den,. Enn så lenge blir den godt passet på hos oss, men dette er jo ikke en varig løsning, så hva foreslår en med kunnskap på «andeområdet» ?

N.N (20.06.2022)

Dette er en stokkandunge. Andre hunner vil kanskje ikke adoptere denne, men i noen tilfeller gjør ulike andearter dette. vet dessverre ikke om dette er vanlig for stokkender. En slik unge KAN også klare seg på egen hånd, men det er stor fare for at den ikke klarer seg.

Roar Solheim (22.06.2022)

Andre spørsmål