Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Ringmerker

Kontroll av hekkende ringmerket blåmeis

Hei!
Jeg har oppdaget at en blåmeis, som hekker i en fuglekasse ved huset, er ringmerket. Den har halvstore unger nå. Det er ingen i området som driver med ringmerking, så den må ha kommet fra et stykke unna. Det hadde vært interessant å vite hvor/når den ble merket, men da må jo først og fremst tallkode leses av. Jeg mener jeg skulle klart å fange den og lese av ringen på en skånsom og rask måte. Skyr fuglen reiret, og har jeg i det hele tatt lov til å gjøre det? Det er jo synd om informasjonen ikke blir innhentet, siden mye av poenget med ringmerking da blir borte, tenker jeg.
Med vennlig hilsen.

M. (31.05.2022)

Blåmeisen er en tøffing, så dersom du kan åpne kassa mens meisen er inne, kan du ta den i hånda og lese av ringen - den forlater ikke reiret av den grunn.

Roar Solheim (01.06.2022)

Andre spørsmål