Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Skjære

Jeg har i flere år hatt besøk av skjærer som leter etter mat i min hage. Dette året bygget også det ene paret reir i en furutopp på tomta.
I går så jeg en skjære som best kan beskrives som dritafull. Den sjanglet, kunne nesten ikke gå eller fly. Den kom helt bort til meg og gikk inn i garasjen før den etter hvert forsvant ned til naboen der den sannsynligvis forsvant i noen busker. Jeg fant den ikke. Idag er det helt stille. Ingen skjære å se og jeg er redd de har dødd. De pleier jo å stå opp før meg. For en del dager siden gjødslet jeg min plen med en kombinasjon av kalk og gjødsel og for meg så det ut som om de kanskje spiste noe av dette for noen dager siden. Kan dette være årsaken?

O.A.J. (13.05.2022)

Det vet jeg dessverre ikke. Men skjæra kan også ha spist smågnagere som har blitt drept med musegift! Dette er dessverre også dødelig for de som spiser slike smågnagere, så musegift er noe som i utgangspunktet burde være totalforbudt å bruke!

Roar Solheim (13.05.2022)

Andre spørsmål