Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Levetid på svale og flaggermus

Jeg lurte på hvor lang levetid svaler har? Men også flaggermus? For jeg har bodd i samme hus (et gammelt hus) i over 20 år og fra jeg flyttet inn for 22 år siden og til den dag idag hatt svaler i takmønene på ene siden der det hvert år er full aktivitet i reirene og på den andre siden flaggermus og full aktivitet når det er unger der også så katten min blir sprø for han vet ikke hvilket møne han skal ligge under. Og hvert år kommer det små nusselige og seriøst TJUKKE unger klossete ut av alle reirene for å lære å fly så det dunker i tak og vegger, trær og veranda at jeg får nesten vondt der jeg står litt lattermildt og ser på nøstene som holder på om dagen, og nøstene som holder på når mørket kommer. Så hvert år er det full aktivitet og jeg har som sagt bodd her i over 20 år og undrer hvor langt livsløp disse fantastiske dyrene har? Og jeg ser meg som heldig siden begge disse artene fremdeles velger mønene mine. Har ca. 3 svalereir og er usikker på flaggermusene, men det er ikke så stor koloni. Men jeg velger å la begge arter være der fordi de gjør ingen skade såvidt jeg vet pluss har ingen problemer med de. Men kan de leve så lenge????? Tusen takk for svar på forhånd:-)

C. (19.04.2021)

Flaggermus KAN bli opp mot 20 år eller eldre. Spørsmålet er om du har svaler eller tårnseilere som hekker på/i huset. Tårnseilere kan nok også bli gamle (kanskje 20 år eller mer), mens svaler kan bli 8-12 år, lik de fleste andre små spurvefugler.

Roar Solheim (21.04.2021)

Flere spørsmål