Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Leter etter navn på sangfugl

Opplevde en fugl med fantastisk variert og vakker sang, trenger forslag til fugler jeg kan Google på. Den var mest aktiv tidlig morgen og sen kveld, men også gjennom helle dagen. Jeg satt utenfor hytte og hørte i timesvis på denne fuglen, de var muligens flere av samme art. Den holdt på i gjerne en time med sin fantastiske sang før den fløy videre, men var snart tilbake. Litt større enn spurv. Opplevd i Svandalen, lavfjellet, Sauda, Rogaland, 26.06.20.

Evelyn Selsaas (27.06.2020 20:11)

Dessverre vanskelig å finne riktig art, fordi mange kan karakteriseres å ha vakker og variert sang.

Roar Solheim (27.06.2020 20:26)


Flere spørsmål