Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ny fugl i hagen!

Hei! Jeg hadde besøk av en ny fugl i hagen jeg aldri har sett før.. den kom samtidig som to linerler, og oppførte seg litt som linerle eller fluesnapper. Den hadde rød/oransje bryst, og var spraglete på hodet og ryggen i fargene brunt,svart og grått. Den hadde to hvite striper på hodet, en på toppen over øyet, og en stripe litt under øyet. Svart hode. Tror jeg... har prøvd å søke på bilder men finner ingenting som ligner. Det er ikke rødstjert for den har jo helt svart hode, det hadde ikke denne.

Tonje (19.05.2020 14:44)

Kan det være buskskvett hann?

Roar Solheim (20.05.2020 11:18)


Flere spørsmål