Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hva er et kråketing ?

Hei vi har en oppgave der vi skal forklare hva et kråketing er , men hva er dette og hvorfor samles kråkene til et slikt "kråketing" ?

Ellen ved trondheim katedralskole (24.02.2020 09:37)

"Kråketing" er en folkelig betegnelse på de ansamlinger som finner sted om kvelden, særlig i vinterhalvåret, blant flere kråkefuglarter. DE samles gjerne i flokker i skumringen, før de flyr til en felles soveplass. På morgenen sprer fuglene seg utover i terrenget igjen. De sitter samlet når de sover, fordi dette gir bedre beskyttelse mot fiender som hønsehauk og hubro.

Roar Solheim (24.02.2020 09:59)


Flere spørsmål